Анотація на Косінчук Андрія Сергійовича

Кафедра технології хліба, кондитерських,
макаронних виробів і харчоконцентратів
Завідувач кафедри, д.т.н., професор
Іоргачова Катерина Георгіївна
вул. Канатна, 112, корпус Д, ауд. 207
тел. 048-712-40-73

 

Тема кафедральної комплексної кваліфікаційної роботи: «Розробка альтернативних проектів розширення виробництва ПП «Хьюман ресорсис аутсорсинг компані» м.Одеса з будівництвом борошняного цеху»

 

Тема індивідуальної кваліфікаційної роботи: «Розширення виробництва ПП «Хьюман ресорсис аутсорсинг компані» м.Одеса з будівництвом борошняного цеху по альтернативному варіанту №2»

 

Спеціальність (напрям підготовки): 181 «Харчові технології» за освітньою програмою «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчо концентратів»

Випускник за СВО «Магістр»: Косінчук Андрій Сергійович

Керівник: к.т.н., доц. Толстих В.Ю.

 

    Актуальність теми

Актуальність дипломного проекту обумовлена необхідністю розширення асортименту борошняних виробів на ПП «Хьюман ресорсис аутсорсинг компані» в м. Одеса. Сутність запропонованих технологій борошняних виробів полягає у впровадженні сучасних комплексно-механізованих ліній по виробництву печива здобного відсадного, галет та тістечок, що забезпечить модернізацію виробничих процесів та безперервну роботу цеху, максимальне використання сировини та завантаження обладнання.

В сучасних умовах все більш затребуваними продуктами є борошняні вироби з низькою вологістю, а саме галети, які характеризуються збереженням стабільно високої якості протягом тривалого строку зберігання і забезпечують споживача комплексом корисних речовин, дефіцит яких спостерігається у раціоні населення. Асортимент галет оздоровчого спрямування на ринку України представлений в основному дорогою імпортною продукцією. У зв’язку з цим розширення асортименту галет вітчизняного виробництва зі зниженою цукроємністю на основі сировини з високою харчовою цінністю є актуальним.

Проводились дослідження  інтенсивності дозрівання напівфабрикатів для галет – опари та тіста – зі зменшеним вмістом цукру та підвищеною харчовою цінностю за рахунок внесення цільнозернового пшеничного борошна та порошку виноградної кісточки.

Обрані  лінії з виробництва  різних видів борошняних виробів забезпечать достатній випуск та одержання продукції високої якості.

 

Мета кваліфікаційної роботи:

Метою кваліфікаційної роботи є впровадження технологій борошняних виробів  на підприємстві ПП «Хьюман ресорсис аутсорсинг компані» м.Одеса з дослідженням технологічних особливостей виготовлення напівфабрикатів борошняних виробів на основі цільнозернового пшеничного борошна  з додаванням порошку виноградної кісточки.

В відповідності з поставленою метою вирішуються наступні задачі:

    • огляд літератури по темі, об’єкти,методи та результати досліджень;
    • техніко-економічне обґрунтування, вибір асортименту та рецептур різних видів борошняних кондитерських виробів;
    • продуктовий розрахунок сировини, напівфабрикатів;
    • розрахунок допоміжних матеріалів, тари, складів;
    • ТХК виробництва різних видів борошняних виробів;
    • підбір технологічної схеми, яка буде максимально автоматизована, механізована і дасть можливість виготовляти вироби високої якості, та забезпечить виробництво заданого асортименту;
    • вибір, розрахунок та розташування основного технологічного обладнання;
    • розробка технічної частини, до якої входять  архітектурно-будівельна, санітарно-технічна, енергетична частини;
    • охорона праці, яка спрямована на розробку безпечних умов на виробництві та цивільного захисту робочих та службовців у надзвичайних ситуаціях;

 

  • проведення розрахунків  економічної ефективності проекту.