Патенти

За останні 9 років співробітниками кафедри ТХКМВ і Х отримано 84 патенти

2015 р.

Пат. на корисну модель № 97841 Україна, МПК A21D13/08 Спосіб приготування кексів на дріжджах [Текст] / Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Хвостенко К.В., Фатєєва А.С. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. –№ u 2014 10614; заявл. 29.09.2014; опубл. 10.04.2015. Бюл. № 7. – 4 с.

Пат. на корисну модель № 97844 Україна, МПК A21D13/08 Композиція інгредієнтів для приготування галет [Текст] / Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Хвостенко К.В., Солоденко Г.С. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. –№ u 2014 10617; заявл. 29.09.2014; опубл. 10.04.2015. Бюл. № 7. – 4 с.

Пат. на корисну модель № 95343 Україна, МПК A23G 3/52 А23L 1/06(2006.01) Двошаровий мармелад „Шелдон” [Текст] / К.Г Іоргачова, К.В Аветісян, Понтус С.М; заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 2014 06028; заявл. 02.06.2014; опубл. 25.12.2014. Бюл. № 24. – 3 с.

Пат. на корисну модель № 97843 Україна, МПК A21D 8/02 (2006.01) Спосіб активування хлібопекарських пресованих дріжджів [Текст] / Гардаушенко Г.М., Лебеденко Т.Є., Кожевнікова В.О. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. –№ u 2014 10616; заявл. 29.09.2014; опубл. 10.04.2015. Бюл. № 7. – 3 с.

Пат. на корисну модель № 100022 Україна, МПК A21D 8/02 (2006.01) Спосіб активування хлібопекарських пресованих дріжджів [Текст] / Гардаушенко Г.М., Лебеденко Т.Є., Кожевнікова В.О. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. –№ u 2014 10620; заявл. 29.09.2014; опубл. 10.07.2015. Бюл. № 13. – 2 с.

Пат. на корисну модель № 95808 Україна, МПК A61D 15/00 A21D 8/02 (2006.01) Спосіб виробництва хлібобулочних виробів профілактичного призначення [Текст] / Солоницька І.В., Пшенишнюк Г.Ф., Битка Т. В. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. ––№ u 2014 07420; заявл. 02.07.2014; опубл. 12.01.2015. Бюл. № 1. – 2 с.

Пат. на корисну модель № 97838 Україна, МПК A21D 2/36 (2006.01) Спосіб виробництва житньо-пшеничного хліба [Текст] / Пшенишнюк Г.Ф., Битка Т. В. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. ––№ u 2014 10602; заявл. 29.09.2014; опубл. 10.04.2015. Бюл. № 7. – 2 с.

2014 р.

Пат. № 86706 Україна, МПК А21D 8/02. Композиція інгредієнтів для виробництва зернового хліба / Пшенишнюк Г.Ф, Макарова О.В., Іванова Г.С., Левицька А.І. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u u 2013 07997; заявл. 25.06.2013; опубл. 10.01.2014 Бюл. № 1. – 4 с.

Пат. № 87504 Україна, МПК A21D 13/00, A23G 3/00. Композиція інгредієнтів для приготування здобного печива / Іоргачова К.Г., Гордієнко Л.В., Макарова О.В., Жигунов Д.О., Хвостенко К.В., Ставертій М.О. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 2013 10224; заявл.  19.08.2013; опубл. 10.02.2014,, Бюл. № 3. – 3 с.

Пат. № 87505 Україна, МПК A21D 13/00,

A23G 3/00.Склад інгредієнтів для приготування затяжного печива / Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Жигунов Д.О., Хвостенко К.В., Ставертій М.О. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 2013 10228; заявл. 19.08.2013 ; опубл. 10.02.2014. Бюл. № 3. – 3 с.

Пат. № 87902 Україна, МПК A21D 15/00, A61K 36/02 (2006.01). Спосіб виробництва заварних пряників / Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Топораш І.Г., Рибалка О.І., Хвостенко К.В., Мирчевська К. Г. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 2013 10214; заявл. 19.08.2013; опубл. 25.02.2014. Бюл. № 4 – 3с.

Пат. № 88843 Україна, МПК A21D 2/00, A21D 15/00. Склад для виробництва напівфабрикатів для хліба, виготовленого за технологією відкладеного випікання/ Солоницька І.В., Савкова Є.В., Іваненко В.О. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 2013 07977; заявл. 25.06.2013; опубл. 10.04.2014. Бюл. № 7 – 2 с.

Пат. № 88844 Україна, МПК A21D 2/00, A21D 15/00. Склад для виробництва напівфабрикатів для хліба, виготовленого за технологією відкладеного випікання/ Солоницька І.В., Савкова Є.В., Іваненко В.О. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 2013 07978; заявл. 25.06.2013; опубл. 10.04.2014. Бюл. № 7 – 2 с.

Пат. 88893 Україна, МПК A21D 8/06 (2006.01), Склад для виробництва хліба із заморожених напівфабрикатів/ Солоницька І.В., Савкова Є.В., Іваненко В.О. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. –№ u 2013 10210 ; заявл. 19.08.2013; опубл. 10.04.2014. Бюл. № 7. – 2 с.

Пат. 89405 Україна, МПК A23G 3/36 (2006.01) Композиція інгредієнтів для виробництва кексів/ Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Гордієнко Л.В., Топораш І.Г., Рибалка О.І., Хвостенко К.В., Мирчевська К.Г. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. –№ u 2013 10183 ; заявл. 19.08.2013 ; опубл. 25.04.2014 . Бюл. № 8. – 4 с.

Пат. № 83241 Україна, A21D 2/36 (2006.01). Спосіб приготування закваски для виробництва житнього та житньо-пшеничного хліба / Пшенишнюк Г.Ф., Чабан А.Б., Шевчук Т.О. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій № u 2013 10212 , заявл. 19.08.2013; опубл. 25.04.2014, Бюл. №8.- 3 с.

Пат. № 92582 МПК (2006.01) А21D 8/02. Композиція інгредієнтів для приготування пшеничного хліба/ Лебеденко Т.Є., Кожевнікова В.О. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій – № u 201402555; заявл. 14.03.2014; опубл. 26.08.2014, Бюл. №16. – 4 с.

Пат. № 92583 МПК (2006.01) А21D 8/02. Композиція інгредієнтів для приготування пшеничного хліба / Лебеденко Т.Є., Кожевнікова В.О., Короленко К.В. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій – № u 201402556; заявл. 14.03.2014; опубл. 26.08.2014, Бюл. №16. – 4 с.

Пат. № 92584 МПК (2006.01) А21D 8/02. Композиція інгредієнтів для приготування пшеничного хліба / Лебеденко Т.Є., Кожевнікова В.О. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій – № u 201402557; заявл. 14.03.2014; опубл. 26.08.2014, Бюл. №16. – 4 с.

Пат. № 92585 МПК (2006.01) А21D 8/02. Композиція інгредієнтів для приготування пшеничного хліба / Лебеденко Т.Є., Кожевнікова В.О., Гардаушенко Г.М. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій – № u 201402558; заявл. 14.03.2014; опубл. 26.08.2014, Бюл. №16. – 4 с.

2013 р.

 Пат. № 79849 Україна, МПК А21D 13/08. Композиція інгредієнтів для приготування сирцевих пряників / Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Хвостенко К.В., Жигунов Д.О., Ільющенко М.М. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 2012 06285; заявл. 24.05.2012; опубл. 13.05.2013, Бюл. № 9. – 3 с.

Пат. № 75708 Україна, МПК А21D 13/08. Композиція інгредієнтів для приготування кексу / Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Хвостенко К.В., Ільющенко М.М. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 2012 06644; заявл.  31.05.2012; опубл. 10.12.2012, Бюл. № 23. – 3 с.

Пат. № 76497 Україна, МПК A21D 8/06. Склад для виробництва булочки «Бутербродної» із заморожених напівфабрикатів / Солоницька І.В., Пшенишнюк Г.Ф., Картелян І.І. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 2012 06278; заявл. 24.05.2012; опубл. 10.01.2013. Бюл. № 1. – 4 с.

Пат. № 76495 Україна, МПК A21D 8/06. Склад для виробництва булочки «Корисної» із заморожених напівфабрикатів / Солоницька І.В., Пшенишнюк Г.Ф., Картелян І.І. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 2012 06274; заявл. 24.05.2012; опубл. 10.01.2013. Бюл. № 1 – 4с.

Пат. № 77558 Україна, МПК A23G 3/00. Спосіб виробництва помадних цукерок / Коркач Г.В., Кіртока І.О. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 2012 06905; заявл. 05.06.2012; опубл. 25.02.2013. Бюл. № 4 – 4с.

Пат. № 79876 Україна, МПК A23G 3/00. Спосіб виробництва мармеладу желейного формового / Коркач Г.В., Кіртока І.О., Кеслер М.Н. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 2012 09772; заявл. 13.08.2012; опубл. 13.05.2013. Бюл. № 9 – 5с.

Пат. 83250 Україна, МПК A 21 D 13/08, Композиція інгредієнтів для приготування бісквітного напівфабрикату / Іоргачова К. Г., Макарова О. В., Котузаки О. М., Гордієнко Л. В заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. –№ u 2013 04390 ; заявл. 08.04.2013 ; опубл. 27.08.2013. Бюл. № 16. – 4 с.

Пат. 76546 Україна, МПК А21D 8/02 (2006.01), А21D 8/04 (2006.01), Спосіб виробництва бездріжджових хлібобулочних виробів із пшеничного борошна / Лебеденко Т.Є., Воропаєва Н.В. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. –№ u 2012 06903 ; заявл. 05.06.2012 ; опубл. 10.01.2013. Бюл. № 1. – 4 с.

Пат. № 83241 Україна, МПК А21D 13/08. Композиція інгредієнтів для виробництва зернових галет / Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Іванова Г.С. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій №u 2013 04298, заявл. 05.04.2013; опубл. 27.08.2013, Бюл. №16.- 5 с.

Пат. № 77557 Україна, МПК A21D 2/36. Спосіб приготування закваски для виробництва житнього та житньо-пшеничного хліба / Пшенишнюк Г.Ф.; Лещук О.В. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій №u 2012 06904, заявл. 05.06.2012; опубл. 25.02.2013, Бюл. №4.- 4 с.

Пат. № 80525 Україна, МПК А21D 13/08. Композиція інгредієнтів для приготування затяжного печива / Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Іванова Г.С., Дабіжа Е.В. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій № u 2012 06643, заявл. 31.05.2012; опубл. 10.06.2013, Бюл. №11.- 5 с.

Пат. № 76073 Україна, МПК A61D 15/00. Спосіб виробництва хлібобулочних виробів лікувально-профілактичного призначення / Солоницька І.В., Пшенишнюк Г.Ф., Писанецька О.Є. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 2012 06284; заявл. 24.05.2012; опубл. 25.12.2012. Бюл. № 24 – 4с.

Пат. № 103085 Україна, МПК B65B 5/04 (2006.01), B65B 25/00, B65B 31/00, A21D 15/00. Спосіб подовження терміну зберігання хлібобулочних виробів / Станкевич Г.М. Кудашев С.М., Щелакова Р.П., Бабков Андрій Валентинович (UA) заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № a 2011 13089; заявл. 07.11.2011; опубл. 10.09.2013. Бюл. № 17 – 8с.

Пат. на корисну модель UA 76545 МПК А21D 8/02 (2006.01) Композиція інгредієнтів для приготування пшеничного хліба / Т.Є. Лебеденко, В.О. Кожевникова -, № заявки u 2012 06902, заявл. 05.06.2012, опубл. 10.01.2013, бюл. №1. – 4 с.

Пат. на корисну модель 83240 Україна, МПК А21D 13/08. Склад інгредієнтів для виробництва галет [Текст] / Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Іванова Г.С. // власник Одеск. нац. акад. харч. технологій. – №u201304296; заявл. 27.08.13; опубл. 10.09.13, Бюл. 16.

Пат. на корисну модель 83249 Україна, МПК A 21 D 13/08 Композиція інгредієнтів для приготування бісквітних напівфабрикатів [Текст] / Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Котузаки О.М. // власник Одеск. нац. акад. харч. технологій. – №u201304389; заявл. 27.08.13; опубл. 10.09.13, Бюл. 16.

2012 р.

Патент на корисну модель №67252 Україна C12N 11/00 Спосіб іммобілізації мікроорганізмів/ Г.В. Коркач, М.Н. Кеслер – №. u201108849; Заявл. 14.07.2011; опубл. 10.02.2012. Бюл. № 3. – 4 с.

Патент на корисну модель № 70589 Україна, МПК A21D13/08. Композиція інгредієнтів для приготування галет/ Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Хвостенко К.В., Громова А.В. – №. u201109623; Заявл. 02.08.2011; опубл. 25.06.2012. Бюл. № 12. – 4 с.

Патент на корисну модель № 68317 Україна, МПК A21D13/08. Склад для приготування галет функціонального призначення/ Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Хвостенко К.В., Громова А.В. – №. u201109628; Заявл. 02.08.2011; опубл. 26.03.2012. Бюл. № 6. – 4 с.

Патент на корисну модель № 68318 Україна, МПК A21D13/08. Склад для галет / Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Хвостенко К.В., Громова А.В. – №. u201109630; Заявл. 02.08.2011; опубл. 26.03.2012. Бюл. № 6. – 4 с.

Патент на корисну модель № 67466 Україна, МПК А21D 8/02. Композиція інгредієнтів для виробництва зернового хліба/ Пшенишнюк Г.Ф., Макарова О.В., Іванова Г.С., Демченко А.Б. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій №u 2011 08424, заявл. 04.07.2011; опубл. 27.02.2012, Бюл. №4.- 4 с.

Патент на корисну модель № 67174 Україна, МПК А21D 2/36. Спосіб приготування закваски для виробництва житнього та житньо-пшеничного хліба/ Пшенишнюк Г.Ф., Ковпак Ю.С. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій №u 2011 07204, заявл. 07.06.2011; опубл. 10.02.2012, Бюл. №3.- 4 с.

Патент на корисну модель № 68247 Україна, МПК A21D 13/08. Композиція інгредієнтів для виробництва борошняного виробу «Булка городська»/ А.Д. Салавеліс, С.М. Павловський, Н.А. Самойленко, О.І Данилова, З.Є. Захарієва, О.Л. Будняк, О.К. Будняк. – №u200108429; Заявл. 04.07.2011; Опубл. 26.03.2012; Бюл. № 6 – 5 с.

Патент на корисну модель № 67297 Україна, МПК A21D 13/08. Композиція інгредієнтів для виробництва кексу / А.Д. Салавеліс, С.М. Павловський, І.М. Сенчук, О.І Данилова, З.Є. Захарієва, О.Л. Будняк, О.К. Будняк. – №u200108429; Заявл. 04.07.2011; Опубл. 26.03.2012; Бюл. № 6 – 5 с.

2011 р.

 Патент на корисну модель № 66097 Україна, МПК А21D 8/02. Композиція інгредієнтів для приготування хліба пшеничного/ Т.Є. Лебеденко, О.М. Кананихіна, Н.Ю. Соколова, М.Д. Місержи – №u 2011 06371, заявл. 23.05.2011; опубл. 26.12.2011, Бюл. №24.- 4 с.

Патент на винахід № 93929 Україна, МПК A23 L 1/06 Спосіб приготування желейного мармеладу/ К.Г. Іоргачова, А.Д. Салавеліс, О.Л. Попеско. № а 2009 05359; Заявл. 27.02.2009; опубл. 18.04.11

Патент на винахід № 94485 Україна, МПК A23 L 1/06 Спосіб приготування овочевого желе/ К.Г. Іоргачова, А.Д. Салавеліс, О.Л. Попеско № а 2009 05366; Заявл. 27.02.2009; опубл. 09.06.11

Патент на корисну модель № 53620 Україна, МПК A21D15/00, A21К36/02. Склад для виробництва хлібобулочних виробів із заморожених напівфабрикатів лікувально-профілактичного призначення/ Солоницька І.В., Пшенишнюк Г.Ф., Студентова І.В. – №. u201004849; Заявл. 22.04.2010; опубл. 11.10.2010. Бюл. № 19. – 4 с.

Патент на корисну модель № 54421 Україна, МПК A21D8/02. Спосіб виробництва зернового хліба / Пшенишнюк Г.Ф., Макарова О.В., Іванова Г.С, Ширалієва А.М. –  №u201004840; Заявл. 22.04.2010; опубл. 10.11. 2010. Бюл. № 21. – 4 с.

Патент на корисну модель № 57040 Україна, МПК A 21 D 15/00, Композиція інгредієнтів для виробництва сухарних виробів / Лебеденко Т.Є., Кананихіна О.М., Соколова Н.Ю., Рапіта В.Р. – № u 201008370; Заявл. 05.07.2010; опубл. 10.02.2011. Бюл. №.3. – 4 с.

Патент на корисну модель № 57040 Україна, МПК A 21 D 15/00, Спосіб приготування хлібобулочних виробів пониженої вологості з хмелем / Лебеденко Т.Є., Кананихіна О.М., Соколова Н.Ю., Рапіта В.Р. – № u 201008367; заявл. 05.07.2010; опубл. 10.02.2011. Бюл. №.3. – 4 с.

Патент на корисну модель №57577 Україна, A21D13/08 Композиція бісквітного напівфабрикату/ Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Котузаки О.М., Капетула С.М. – № u 2010 07750; Заявл. 21.06.2010; опубл. 10.03.2011. Бюл. № 5. – 4 с.

Патент на корисну модель №57957 Україна, A21D13/08 Композиція інгредієнтів для приготування бісквітного напівфабрикату безглютенового/ Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Котузаки О.М., Аннюк О.М., Хвостенко К.В. – № u 2010 09628; Заявл. 02.08.2010; опубл. 25.03.2011. Бюл. № 6. – 4 с.

Патент на корисну модель №55847 Україна, A21D13/08 Композиція бісквітного напівфабрикату/ Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Котузаки О.М., Капетула С.М. – № u 2010 07785; Заявл. 21.06.2010; опубл. 27.10.2010. Бюл. № 24. – 4 с.

Патент на корисну модель №59114 Україна, A21D13/08 Композиція інгредієнтів для приготування масляного бісквітного напівфабрикату/ Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Котузаки О.М., Аннюк О.М., Іванова Г.С. – № u 2010 09799; Заявл. 06.08.2010; опубл. 10.05.2011. Бюл. № 9. – 4 с.

Патент на корисну модель № 62987 Україна, A21D8/02 Композиція інгредієнтів для приготування цукрового печива/ Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Хвостенко К.В., Федорова О.В. – № u 2011 01915; Заявл. 18.02.2011; опубл. 26.09.2011. Бюл. № 18. – 4 с.

Патент на корисну модель № 57960 Україна, А 23 G 3/34, A 23 L 1/06 Композиція інгредієнтів дієтичного мармеладу («Цитрон»)/ Іоргачова К.Г., Аветисян К.В., Макарова О.В. – № u 2010 09665; Заявл. 02.08.2010; опубл. 25.03.2011. Бюл. № 6.

Патент на корисну модель № 63782 Україна, A21D8/02 Композиція інгредієнтів для приготування цукрового печива/ Іоргачова К.Г., Макарова О.В., Іванова Г.С., Федорова О.В. – № u 2011 01902; Заявл. 18.02.2011; опубл. 25.10.2011. Бюл. № 20. – 4 с.

Патент на корисну модель № 64486 Україна, С12N 1/18 Прилад для визначення газоутворювальної здатності/ Станкевич Г.М., Щелакова Р.П., Бабков А.В. – № u 2011 04379; Заявл. 11.04.2011; опубл. 10.11.2011. Бюл. № 21. – 4 с.

2010 р.

Патент на винахід № 89575 Україна МПК (2009) A23 N 1/06, В 02 С 2/00, A23 N 4/00. Універсальна машина для відокремлення м’якоті від кісточок / Гладушняк О.К., Нужин Є.В., Писцов Б.О., Іоргачова К.Г. – № а200806225; Заявл. 12.05.2008; Опубл. 10.02.2010; Бюл. № 3 – 4 с.

Патент на корисну модель № 48117 Україна, МПК  A 21 D 8/02, Композиція інгредієнтів для приготування хліба пшеничного [Текст]/Лебеденко Т.Є., Кананихіна О.М., Соколова Н.Ю. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 200908901; заявл. 26.08.2009; опубл. 10.03.2010. Бюл. № 5. – 4 с.

Патент на корисну модель № 47062 Україна, МПК  A 21 D 2/00, Композиція інгредієнтів для приготування батона нарізного [Текст]/Лебеденко Т.Є., Кананихіна О.М., Соколова Н.Ю. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 200908903; заявл.  26.08.2009; опубл. 11.01.2010. Бюл. № 1.– 4 с.

Патент на корисну модель № 48115 Україна, МПК  A 23 L 1/30, Композиція інгредієнтів для приготування хмелевих дріжджів [Текст]/Лебеденко Т.Є., Кананихіна О.М., Соколова Н.Ю. заявник та патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № u 200908897; заявл.  26.08.2009; опубл. 10. 03. 2010. Бюл. № 5. – 4 с.

Патент на корисну модель № 54421 Україна, МПК A21D8/02. Спосіб виробництва зернового хліба / Пшенишнюк Г.Ф., Макарова О.В., Іванова Г.С, Ширалієва А.М. –  №u201004840; Заявл. 22.04.2010; опубл. 10.11. 2010. Бюл. № 21. – 4 с.