Статьи

Статьи сотрудников кафедры ТХКМИ и П за 2015-2019 гг

  

Scopus

  • Kurek M., Sokolova N. Optimization of bread quality with quinoa flour of different particle size and degree of wheat flour replacement particle size of quinoa flour for bread // Food Science and Technology (Campinas), Epub November 11, 2019.  https://dx.doi.org/10.1590/fst.38318
  • Sklyar, V. Research Study of the Conditions of Wastes Lipolysis Lipid Fraction / Victoria Sklyar, Galina Krussir, Tetyana Lebedenko, Galina Khomich, Irina Kovalenko // Journal of Ecological Engineering, 2019. – Vol. 20 (3). – p. 152-156
  • Lebedenko T., Determining the efficiency of spontaneous sourdough for stabilizing the quality of bread products in bakeries and catering enterprises./ T. Lebedenko, V. Kozhevnikova, O. Kotuzaki, T. Novichkova //Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019; 4/11 (100). Р. 22–35. DOI: 10.15587/1729-4061.2019.174289.
  • Iorgachova K. G. Effect of flour made from waxy wheat on the structural-machanical properties of dough for hardtacks without sugar / K. G. Iorgachova, O. V. Makarova, K. V. Khvostenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2018. – № 11 (5) – С. 63–71. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2018.143053
  • Korkach, H. Research intoeffect of the synbiotic complex on the quality of a fat filling for waffles / H. Korkach // Eastern-Europen Journal of Enterprise Technologies. – 2017. –№ 5/11 (89). – P. 18-25.
  • Иоргачева, Е.Г. Обоснование выбора групп мучных кондитерских изделий для использования муки из вакси пшеницы / Е.Г. Иоргачева, О.В. Макарова, Е.В. Хвостенко // Восточно-европейский журнал передовых технологий. – 2016. – № 2/11 (80) – С. 12–19.
  • Иоргачева, Е. Г. Регулирование качества желейного мармелада с измененным углеводным составом / Е.Г. Иоргачева, К.В. Аветисян // Восточно-европейский журнал передовых технологий. – 2016. – № 2/11 (80) – С. 48–56.

 

Web of Science Core Collection (WoS)

  • Iorgachova K., Sokolova N., Kotlik S. Optimization of recipe for bakery products with low-moisture content for reducing the glycemic index // Food science and technology. 2019. Vol. 13, Issue 2. P. 4-14.
  • Zhygunov D., Marchencov D., Lebedenko T. Adjusting flour quality by enzymes: current state, problem analysis, future development prospects Food Science and Technology. – 2019. – № 2(13). – С. 24-31.
  • Iorgacheva E. Synbiotic additives in the waffles technology/ Iorgacheva E., Korkach H., Lebedenko T., Kotuzaki O. // Food science and technology. 2019. Vol. 13, Issue 1. P. 19-26. DOI: http://dx.doi.org/ 10.15673/fst.v13i1.1310
  • Methods of regulating physical properties of dough using phytoextracts / Lebedenko T.Ye. etc. Food science and technology. 2018. Vol. 13. № 4. P. 52-62. https://doi.org/10.15673/fst.v12i4.1182
  • Iorgachova K. Makarova O. Kotuzaki O. Avetisіan K. The use of glucan-containing grain materials in the technology of foam-like pastries // Food science and technology. 2018. Vol. 12, Issue 3. P. 81-87. DOI: http://dx.doi.org/10.15673/fst.v12i3.1042
  • Iorgachova K. G. Technological characteristics of yeast-containing cakes using waxy wheat flour // K. G. Iorgachova, O. V. Makarova, K.V. Khvostenko // Food science and technology. – 2016. – Т. 10, № 4. – С. 37-41.
  • Іоргачова К.Г. Зміна показників якості бісквітних напівфабрикатів при зберіганні/ К.Г. Іоргачова, О.В. Макарова, Л.В. Гордієнко, О.М. Котузаки //Харчова наука і технологія. – № 1 (10). –2016. – С. 65-70.

 

Наукометричні / Фахові видання

  • Іоргачова К.Г., Соколова Н.Ю., Макарова О.В., Гордієнко Л.В. Сучасні аспекти використання рослинної сировини для гальмування псування хлібобулочних виробів зниженої вологості // Наукові праці НУХТ. — 2019. — Т.25, №. 5 — С. 125-135. (Index Copernicus, EBSCOhost, CABI Full Text, Universal Impact Factor, Google Scholar)
  • Lebedenko, T., Kozhevnikova, V., Novichkova, T., Kotuzaki, O. (2019). Features of determining the quality of ethnic sourdoughs and ways of using them in baking and catering business. EUREKA: Life Sciences, 4, 36–44. doi: http://dx.doi.org/10.21303/2504-5695.2019.00971
  • Макарова О.В., Іоргачова К.Г., Хвостенко К.В., Фатєєва А.С. Використання борошна з мякозерної пшениці при виробництві цукрових і листових вафель// Наукові праці НУХТ. — 2019. — Т.25, №. 6 — С. 64-75. (Index Copernicus, EBSCOhost, CABI Full Text, Universal Impact Factor, Google Scholar)
  • Iorgachova K., Makarova O., Khvostenko K. The influence of the waxy wheat flour on the cake`s staling. Applied Researches in Technics, Technologies and Education. 2018. Vol. 6. № 4. Р. 359-362. (Журнал «Applied Researches in Technics, Technologies and Education» індексується в ERIHplus, DOAJ, Index Copernicus, CrossRef, SHERPA). https://sites.google.com/a/trakia-uni.bg/artte/articles/artte-vol-6-no-4
  • Іоргачова К.Г. Перспективність використання борошна з нових видів пшениці при виробництві галет без цукру / К.Г. Іоргачова, Макарова О.В., К.В. Хвостенко // Наукові праці НУХТ. ̶  2018. ̶  Т. 24, № 5. ̶ С. 225-235.
  • Коркач, Г.В. Зміна якості вафельних виробів з синбіотиком при зберіганні / Г.В. Коркач, Т.Е. Лебеденко, Н.Л. Карацуба // Наукові праці НУХТ, 2018, т.24, №5 – С. 163-170.
  • Салавеліс А. Д., Павловський С. М. Використання модифікованих крохмалів у виробництві нових видів соусів// Міжнародний науковий журнал «Інтернаука». — 2018. — №16. – С. 37-
  • Гордієнко, Л.В. Зміна показників якості лукуму збивного на основі кизилового пюре при зберіганні / Л.В. Гордієнко, В.Ю. Толстих, Л.Г. Пожиткова // Наукові праці НУХТ 2018. — Том 24, № 3. – С. 170-177. (Index Copernicus, EBSCOhost, CABI Full Text, Universal Impact Factor, Google Scholar).
  • Соколова, Н.Ю. Аналіз проблем хлібопекарської галузі, стан ринку та актуальні шляхи розширення асортименту / Н.Ю. Соколова, О.М. Котузаки, Л.Г. Пожиткова // Зернові продукти і комбікорми. – 2018. – Том 24, № 3. – С. 20-25. https://doi.org/10.15673/gpmf.v18i3.1074.
  • Салавелис А. Д., Павловский С. Н. Мучные кондитерские изделия с использованием безглютенового сырья // Міжнародний науковий журнал «Інтернаука». — 2018. — № 5. – С. 77-85.
  • Коркач, Г.В. Дослідження натуральності вафельних виробів з синбіотиком [Teкст] / Г.В. Коркач, Г.В. Крусир // Збірник наукових праць «Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка», 2018, вип. 194, С. 130-137.
  • Салавелис А. Д., Павловский С. Н. Влияние фитообогатителей на качество желейных изделий Науковий журнал «Науковий огляд».- 2018.- №2. – С. 71-8
  • Iorgachova K., Makarova O., Khvostenkо K. The study of technological properties of waxy wheat flour and its influence on refined sugar-free hardtack`s dough. EUREKA:Life Sciences. № 5. 2018. Р. 54-62. (Журнал «EurekaLife Sciences» індексується в ResearchBib, Journalindex, Index Copernicus, Google Scholar). http://dx.doi.org/10.21303/2504-5695.2018.00721
  • Іоргачова, К.Г. Підвищення та стабілізація якості борошняних кондитерських виробів завдяки використанню різних видів борошна / К.Г. Іоргачова, О.В. Макарова, К.В. Хвостенко, О.М. Котузаки // Наукові праці НУХТ 2017. — Том 23, № 5, Ч. 1. – С. 217-229. (Index Copernicus, EBSCOhost, CABI Full Text, Universal Impact Factor, Google Scholar).
  • Іоргачова К.Г. Фітоекстракти у вирішенні проблем і завдань хлібопечення [Текст] / К.Г. Іоргачова, Т.Є. Лебеденко, В.О. Кожевнікова, Н.Ю. Соколова // Наукові праці НУХТ 2017. — Т. 23, № 5(2). — С. 186-198. (Index Copernicus, EBSCOhost, CABI Full Text, Universal Impact Factor, Google Scholar).
  • Korkach, H. The development of innovative technologys fondant candies with synbiotics / H. Korkach, G. Krusir // Технологический аудит и резервы производства. – 2017. – № 1/3 (33). – С. 50-55. (Index Copernicus, Ulrich’s Periodicals Directori, DRIVER, Base, РИНЦ, ResearchBib, DOAJ, WorldCat, EBSCO, CrossRet, Directory Indexing of International Research Journals, DRJI, OAJI, Sherpa/Romeo, Open Access Articles).
  • Iorgachova K. G. The influence of gluten-free on the quality indicators of biscuit semi-finished products / K. G. Iorgachova, O. V. Makarova, E.N. Kotuzaki// Зернові продукти і комбікорми. – 2016. – № 4 – С. 24-29.
  • Макарова О.В. Трехкомпонентные смеси в технологии зернового хлеба / О.В. Макарова, А.С. Иванова, Н.Ю. Соколова// Зернові продукти і комбікорми. – 2016. – № 4 – С. 4-9.
  • Коркач А.В. Влияние синбиотического комплекса на качество желейного мармелада //Журнал «Novation». – 2016. — №5. – С.75 – 78. (GIF, Index Copernicus, GOOGLE SCHOLAR, SSOAR)
  • Макарова, О. В. Повышение качества хлеба на зерновой основе / О. В. Макарова, Г. Ф. Пшенишнюк, А. С. Иванова // Зернові продукти і комбікорми. – 2015. – № 4 (60). – С. 38-43.
  • Коркач А.В. Изменение качества сахарного печенья с внесением пребиотической добавки /Коркач А.В., Крусир Г.В., Егорова А.В., Кушнир Ю.Р. // Пищевая наука и технология. – 2015. — №3. – С. 49-56.
  • Лебеденко Т.Є., Кожевнікова В.О., Соколова Н.Ю. Современные представления о пищевой ценности хлебобулочных изделий. Основные направления для их коррекции. // Зернові продукти і комбікорми. – 2015. – №2(58). – С. 19-25.
  • Коркач А.В. Научное обоснование использования синбиотического комплекса в технологии помадных конфет// Международный научный институт «Educatio», , журнал №8, часть 2, 2015. – с.70 – 73.(The Asian EducationIndex, GIF, OAJI, : Index Copernicus, Base, SSOAR)
  • Лебеденко Т.Є., Кожевнікова В.О., Соколова Н.Ю. Удосконалення процесу активації дріжджів шляхом використання фітодобавок. //Харчова наука і технологія. – 2015. – №2(31). – С. 25-34.
  • Иоргачева, Е. Г. Использование муки из пшеницы вакси в технологии кексов на дрожжах [Текст] / Е .Г. Иоргачева, О. В. Макарова, Е. В. Хвостенко // Харчова наука і технологія. – 2015. – № 1. – С. 54-60.