Тематика наукових досліджень

Інноваційні технологічні рішення кафедри ТХКМВ і Х

  1.  Адаптація технології до коливань якості сировини, біомодифікація технологічних властивостей сировини;
  2. Концепція комплексного формування технологічно сумісних композицій традиційних та нових видів сировини;
  3. Технологічні заходи для забезпечення дискретних умов виробництва житніх і житньо-пшеничних сортів хліба;
  4. Відродження технологій національних хлібобулочних виробів;
  5. Механізми контролю та регулювання метаболізму екзо- і ендо- мікроорганізмів борошняних дисперсних систем – дріжджових клітин, молочнокислих бактерій;
  6. Технологія відкладеного випікання;
  7. Максимальне використання корисних речовин, закладених природою у злаках;
  8. Направлена зміна хімічного складу виробів з заданою структурою та властивостями (зі зниженим вмістом цукру; низькокалорійні; безглютенові; безлактозні; з підвищеним вмістом харчових волокон; з модифікованим жирнокислотним, амінокислотним складом тощо);
  9. Розширення асортименту функціональних кондитерських виробів;
  10. Обґрунтування вибору груп борошняних виробів для використання борошна з нових видів пшениці (безамілозної, м’яких сортів).

Перейти на сторінку розробок

загружено